1. Aievea

Stătea tăcuta pe pat și își inghițea tristă lacrimile. Trecuseră ore de când nu își mai vorbiseră și liniștea devenise acum apăsătoare. Iși simțea inima bătând nebunește și mii şi mii de gânduri îi străbăteau mintea, căutând cuvintele pierdute undeva într-un loc obscur. Il privea cum iși adună  ultimele lucruri, pe care şi le puse grăbit în valiză, apoi trânti ușa în urma lui.

In scurt timp, un val de aer ingheţat îi seceră acum interiorul și o durere imensă îi străbătu viscerele.

 Rămasese numai ea. Singură în casa lor. Pe vecie.


Iși amintea perfect ultimele două nopți. Era simplu, plânsese neîncetat, băuse poate prea multa cafea și iși simțea acum trupul ca un nor de plumb ce-și plânge singur durerea. Se ridică greu și-ajunse la oglindă unde se privi şi rămase câteva secunde încremenită. Chipul îi arăta trist și încercănat iar părul, părul îi era dezordonat, prins într-o coadă simplă la spate. Șuvițe i se lipeau de fața plină de lacrimi și-o conturau asemenea unei rame, iar în lumina difuză a veiozei, lacrimile îi faceau ochii să pară ca două pietricele de smarald.
Fata de 20 de ani dispăruse de mult timp. Își privea mâinile neîngrijite și murdare de cărbune care nu mai avuseră de mult timp o clipă doar a lor. Hainele pătate, largi și șifonate o îmbratraneau cu douazeci de ani. Știa c-a pierdut prea mult timp căutându-și liniștea și știa că trebuie să se schimbe, însă nu se simțea încă pregătită.

Iși aprinse ultima țigară pe care o fumă încet, privind pierdută fumul subțire ce se ridica spre tavan. Se întrebă când rîsese ultima oară cu adevarat, când simțise iubirea aproape de ea, cum îi era pielea când își plimba lin mâna pe ochii lui adormiți, apoi închise și ea ochii, simțind două lacrimi fierbinți îi despicau din nou obrajii.

..Se trezi în bucătărie unde se tachinau ca de obicei și radeau cu poftă. Ii simțea mâinile în jurul ei, alintand-o, în timp ce ea gătea felul său favorit. Ii șoptea cât de mult o iubește si-o saruta încet pe gât, apoi pe buze. Erau fericiți, râdeau și se iubeau și nimeni și nimic nu mai conta pentru ei, iar timpul stătea în loc. Iși zâmbeau cu dragoste și bucurie la fiecare privire, uneori fără motiv, fiindcă se iubeau. In seara aceea făcuseră dragoste cu ochii în lacrimi și își spuseseră cele mai suave vorbe..

Ușa se auzi din nou și ea se regăsi în stratul dens de fum produs de țigara ce tocmai o fumase. Era tot acolo, singură și tristă. Venise să îi ceară să nu îl mai caute niciodată și să îl uite. Ea reprezenta pentru el un simplu trecut de care și-ar fi dorit să scape de mult timp.

Cauta liniștea, își dorea liniște mai mult ca oricând acum și știa că doar într-un singur fel o va găsi. Dădu drumul la apă în baia rece și pregăti toate lucrurile de care avea nevoie. Iși lăsă lent hainele largi să-i cada de pe corpul lipsit de grație și păși timid spre apa fierbinte.


Știa că azi va scapa de tot.

Popular Posts